Man die vrouw op straat beroofde van halsketting gepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) hebben op 22 februari de 27-jarige B.A. en de 28-jarige H.D. ter zake diefstal middels geweldpleging aangehouden.

Een benadeelde deed op 20 februari aangifte bij de politie, nadat ze beroofd werd aan de Industrieweg door een onbekende man. Nadat hij het strafbaar feit had gepleegd, koos hij het hazenpad.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de verdachte B.A. samen met de verdachte H.D. in een voertuig zaten. Op een gegeven zei B.A. dat hij zijn voertuig zou bijtanken bij een pompstation in de nabije omgeving. Bij die gelegenheid stapte H.D uit het voertuig en zei tegen B.A. dat hij even kon wachten totdat hij terug was gekeerd.

Volgens een verklaring van B.A. heeft hij niet gewacht bij het pompstation, zoals H.D. hem voorhield, maar vervolgde zijn weg via de Klepperweg in de richting van de Toekomstweg, alwaar hij een tussenstop maakte om drugs te kopen.

Terwijl hij daar aan het roken was, rende H.D. zijn richting op en nam vervolgens plaats op de achterzitting van het voertuig. B.A. aarzelde niet en nam plaats achter het stuur en reed samen met hem weg.

Tijdens het rijden toonde H.D. hem een gouden halsketting, waarna zij richting Lelydorp reden. Aldaar werd de halsketting aan ene L. verkocht.

Na het strafbaar feit te hebben gepleegd, koos B.A. ervoor om twee dagen bij zijn vader te logeren in Para. Kennelijk deed hij dit om vermoedelijk uit handen te blijven van de politie.

Hij werd samen met H.D. aangehouden te Stolkersijver door de politie van het Regio Bijstand Team Oost, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo.

De gouden halsketting is nog niet achterhaald. Het tweetal is achter slot en grendel geplaatst.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Overige berichten