fbpx

Man die vriendin doodstak verkeert buiten levensgevaar

GFC NIEUWSREDACTIE- Moordverdachte Junior A. (25), die zijn 21-jarige vriendin Murtle Jentie, heeft doodgestoken, verkeert buiten levensgevaar.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Recherche van Regio Midden (RRM) in Suriname hebben de voortvluchtige verdachte Junior A. vanmorgen op het woonadres van zijn biologische vader aan de Monplasairweg in de boeien geslagen.

Deze verdachte heeft op donderdag 22 december zijn 21-jarige vriendin Jentie Murtle middels steekverwondingen op een adres aan de Hermitageweg om het leven gebracht.

De wetsdienaren deden de Monplasairweg aan na een melding dat Junior zich op dat adres bevond. Bij aankomst van de politie hield de voortvluchtige verdachte zichzelf schuil in een bosschage en poogde zelfmoord te plegen door zichzelf met een scherp voorwerp steekverwondingen toe te brengen in zijn borststreek.

BEKIJK OOK
Bewoners Esther Stichting zijn leefsitiutie meer dan zat

Bij zijn aanhouding ging hij tekeer en ondanks zijn steekverwondingen wilde Junior de politie met het scherp voorwerp aanvallen. Hierdoor waren de wetsdienaren genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden en heeft Junior daarbij een schotverwonding opgelopen.

Per ontboden ambulance is hij ter verpleging afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen en verkeert buiten levensgevaar.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte Junior door de politie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak.