Man die paddo’s injecteert lijdt aan orgaanfalen nadat schimmels in bloed groeien

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man in de Verenigde Staten die paddo’s – ook wel bekend als magic mushrooms – probeerde te injecteren in een poging het effect ervan te maximaliseren, werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat de schimmel in zijn bloedbaan begon te groeien.

De 30-jarige man uit Nebraska werd naar de eerste hulp gebracht nadat zijn familie had opgemerkt dat hij een breed scala aan verontrustende fysieke symptomen vertoonde en verward en gedesoriënteerd leek te zijn.

Het bleek dat hem opioïde medicijnen waren voorgeschreven om zijn bipolaire stoornis onder controle te houden. De man hoopte een natuurlijkere remedie voor zijn aandoening te vinden, schrijft Daily Star.

Hij las over het potentieel van psilocybine, het actieve ingrediënt in paddo’s, om patiënten met chronische angst en langdurige, klinisch gediagnosticeerde depressie te behandelen.

Maar in plaats van het medicijn op de conventionele manier in te nemen – het wordt meestal als voedsel of als gedroogd poeder in capsules ingenomen – besloot de man te experimenteren met het middel.

Volgens een casusrapport dat deze week in de Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry werd gepubliceerd, loste de man de paddenstoelen op in kokend water, filterde de vloeistof door een wattenbolletje en injecteerde het vervolgens.

Binnen enkele dagen werd hij ernstig onwel. Hij leed aan ernstige vermoeidheid, misselijkheid en diarree en begon bloed te braken.

Tegen de tijd dat de artsen de patiënt onderzochten, was hij ijlend en stelden ze meervoudig orgaanfalen vast – zijn lever en zijn beide nieren hadden moeite om te gaan met de hoeveelheid gif in zijn bloedbaan.

De paddenstoelen – die gedijen in donkere, natte en warme omgevingen, waren eigenlijk in zijn lichaam gaan groeien.

De patiënt moest op een beademingsapparaat worden geplaatst om hem in leven te houden terwijl zijn bloed werd gefilterd om de microscopisch kleine paddenstoelensporen te verwijderen.

Na zo’n 22 dagen in het ziekenhuis werd de man naar huis gestuurd met een recept voor twee verschillende krachtige antibiotica en een antischimmelmiddel. Evenals een sterke waarschuwing om niet opnieuw iets in zichzelf te injecteren.

Add Comment