Man die nep goud verkoopt aan klanten aangehouden in binnenstad Paramaribo

GFC NIEUWSREDACTIE- De 34-jarige Ezechiël M. is door de Algemene Surveillance Dienst (ASD) van de politie voor oplichting en poging oplichting in de binnenstad van Paramaribo aangehouden.

Deze verdachte heeft in de maand april van het lopend jaar goud verkocht aan een vrouw die hem SRD 200 daarvoor heeft betaald.

Naderhand kwam de vrouw tot de ontdekking dat Ezechiël nep goud aan haar had verkocht. Zij deed hiervan geen aangifte bij de politie, maar vertelde dit door aan een vrouwelijk familielid.

Het familielid kwam Ezechiël op 3 juni tegen in de binnenstad, waarbij hij ook aan haar vroeg of zij goud wilde kopen.

Gelet op het feit dat zij op de hoogte was van de duistere handelingen van Ezechiël, hield zij hem voor dat zij eerst wat geld moest pinnen. Bij die gelegenheid werd door tussenkomst van een ander familielid de politie ingeschakeld.

De verdachte werd vervolgens opgespoord en aangehouden. Hij had een hoeveelheid nep goud bij zich die in beslag is genomen, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

OOK INTERESSANT
Vertraging en technische problemen plagen SLM-vlucht van Amsterdam naar Paramaribo

De vrouw aan wie het nep goud eerder werd verkocht deed op 3 juni samen met haar nicht aangifte bij de Recherche van Regio Midden.

Tegen deze verdachte hebben twee andere benadeelden ook aangifte gedaan bij de politie van het bureau Centrum, die het verder onderzoek intussen heeft overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden.

Bij de voorgeleiding heeft Ezechiël bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Hij is in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere personen op deze manier heeft benadeeld. Deze worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die te bereiken is op de telefoonnummers 582200/582050.