Man brengt vriendin in café om het leven omdat zij om bier vroeg van andere heer

man achteren rug

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man die zijn vriendin ombracht omdat ze om bier vroeg van een andere heer in een café, is deze week veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

De 43-jarige Nkosiyazi Zibambele werd gearresteerd nadat hij zijn geliefde doodstak in een kroeg in het Zuid-Afrikaanse Rustenburg, in 2021.

De man werd woedend toen ze bier vroeg van een andere man, dat hij zijn zelfbeheersing verloor en haar vervolgens met fatale gevolgen neerstak.

Politiewoordvoerder Sam Tselanyane verklaarde via nieuwssite IOL dat de beschuldigde zich opwond, een mes trok en zijn vriendin meerdere keren stak.

“Het slachtoffer werd gehaast naar een lokaal ziekenhuis gebracht waar ze later bezweek aan haar verwondingen. Na de tragische gebeurtenis werden de politie ingelicht en werd haar vriend opgespoord, gearresteerd en aangeklaagd voor moord,” zei Tselanyane.

Na zijn arrestatie slaagde de veroordeelde moordenaar erin op borgtocht vrij te komen, maar hij nam de benen en werd uiteindelijk opnieuw gearresteerd.

OOK INTERESSANT
Vreselijk drama: moeder brengt jonge kindjes om het leven om ze 'naar de hemel te sturen'

Foto ter illustratie.