Maikel(24) uit Suriname was altijd eenzaam: ‘Pas toen ik in Nederland ging studeren kreeg ik een vriendin’

gebroken hart liefdesverdriet vreemdgaan overspel relatie liefde koppel stel valentine romantisch

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De 24-jarige Maikel, een jonge Surinaamse student, beleefde in zijn vaderland een eenzaam leven op romantisch gebied, ondanks zijn rijke sociale leven met vele vrienden.

Tot zijn 24e had Maikel* nog nooit een dame op de mond gekust, iets dat hij deelde met een redacteur van GFC Lifestyle tijdens een gesprek in een Rotterdamse sportvereniging.

In Suriname leek het alsof de dames alleen oog hadden voor een bepaald type man, en ondanks zijn pogingen voelde Maikel zich vaak afgewezen.

Hij beschreef de Surinaamse vrouwen als veeleisend en merkte op dat ze zelden interesse toonden in zijn oprechte avances. “Ze leken alleen interesse te hebben in een bepaald soort uiterlijk of status, en dat was pijnlijk”, aldus de jonge heer.

Toen hij de kans kreeg om in Nederland te studeren, veranderde zijn leven. Tijdens zijn academische reis ontdekte hij dat Nederlandse dames een andere benadering hadden als het ging om relaties.

OOK INTERESSANT
IT'ers in San Francisco betalen $700 per maand om een bed te huren

“Ze zijn hier minder kritisch over uiterlijke zaken en hechten veel waarde aan iemands persoonlijkheid en andere kwaliteiten,” vertelde hij.

Deze verfrissende houding leidde ertoe dat Maikel voor het eerst in zijn leven een vriendin kreeg.

Volgens psychologen kan romantische eenzaamheid leiden tot depressie, een laag zelfbeeld, stress, angst en minder algehele levenstevredenheid.

*De echte naam van de betrokkene is bekend bij de redactie. Foto ter illustratie.