fbpx

Maduro eist van VS dat ze stoppen met sancties tegen Venezuela

GFC NIEUWSREDACTIE- De president van Venezuela, Nicolás Maduro, eist dat de Amerikaanse regering de sancties tegen het Latijns-Amerikaanse land opheft.

De Venezolaanse president benadrukte dat de “agressie” uit het buitenland “een bedreiging is om het land opnieuw te koloniseren”.

Maduro hekelde dus dat de olie-activiteit wordt vervolgd “met als doel dat Venezuela niet over de middelen beschikt die het vrijelijk zou moeten ontvangen om ze te investeren in zijn economie en in de sociale rechten van het volk”.
“Alle Venezolanen moeten unaniem het imperialistische interventionisme, het buitenlands interventionisme in ons thuisland verwerpen”, smeekte hij in zijn jaarlijkse boodschap aan de Nationale Vergadering.

De president bekritiseerde dat de sancties “voornamelijk gericht zijn op overheidsinstanties, 42 procent, en de olie-industrie, 18,7 procent, terwijl de particuliere sector het doelwit is geweest van 7 procent van de maatregelen.

BEKIJK OOK
Duitsland stuurt 14 tanks naar Oekraïne, VS stuurt 31

De persdienst van het Venezolaanse voorzitterschap heeft laten weten dat er 927 “unilaterale dwangmaatregelen tegen Venezuela” van kracht zijn, wat een verlies aan bruto-inkomsten van 232 miljard dollar (214 miljard euro) met zich mee zou brengen.

Het voorzitterschap, dat heeft verzekerd dat dit beleid een schending van de mensenrechten van het volk vormt, schat dat in de afgelopen acht jaar “extremistische sectoren Venezuela 411 miljoen dollar per dag (378 miljoen euro) hebben ontnomen”.

Foto: News 360