fbpx

LVV voert controle op tegen illegale visserij in het oosten van Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname is genoodzaakt om de illegale, ongemelde en ongerapporteerde (IOO) visserij op te voeren teneinde de visexporten te garanderen en duurzaam beheer van de visserijbronnen van het land.

Comform de visvergunningsvoorwaarden is het verplicht om alle gevangen vis aan te landen binnen Suriname en wel op de aangegeven en door het ministerie goedgekeurde aanlandingsplaats, zoals vermeld in de vergunning.

Vanaf 1 januari 2022 is het voor alle vissersvaartuigen (met uitzondering van de traditionele visserij) ten strengste verboden om vis aan te landen en of vissersvaartuigen aan te meren in het district Marowijne.

BEKIJK OOK
Waterkant woensdag en donderdagavond afgesloten voor werkzaamheden

Tevens zal per die datum het vervoeren van vis over de weg naar Paramaribo aan controle worden onderworpen, waardoor een verklaring gegeven dient te worden over de herkomst van de vis en waar nodig de vereiste documenten overlegd dienen te worden.

Bij het naleven van het bovenstaande zal de vergunning worden ingetrokken, dan wel de vergunningsaanvraag voor 2022 worden afgewezen.