fbpx

LVV-minister bezoekt boeren in Nickerie

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich in het afgelopen weekend georiënteerd in de verschillende polders van Nickerie waar de padie-oogst reeds aangevangen is.

Te Henar polder 2 heeft de bewindsman de lokale boeren aangehoord en per direct opdracht gegeven enkele van de problemen acuut aan te pakken zoals wateroverlast vanuit een lekkende inlaat.

Hij heeft zich ook georiënteerd te Nanipolder welke bekend staat als Droogewas. Dit gebied beslaat ongeveer 80 hectaren waar 24 groenteboeren actief aan tuinbouw doen. Dit gebied is in de regentijd heel slecht begaanbaar waardoor de productie wordt gestagneerd. De tuinbouwers hebben zich ook beklaagd over bestrijdingsmiddelen die in de aangrenzende rijstpercelen worden gebruikt.

Te Europolder heeft de minister ook een ontmoeting gehad met veeboeren, rijstverbouwers en berm beplanters. Daarbij zijn de problemen van het loslopend vee en de bermbeplantingen als gevolg van een tekort aan beschikbare terreinen aangekaart. Volgens de minister heeft Nickerie genoeg terreinen om de bermbeplanters en veehouders te faciliteren.

BEKIJK OOK
Wapens, drugs en geld in beslag genomen bij politie-inval

Ook de situatie van de stalweide te Clarapolder is bekeken waarvoor er enkele jaren geleden een ontwikkelingsplan was geschreven. “Ik wil iedere maand een keer hier zijn om in dialoog te blijven met de sector waardoor er sneller gewerkt kan worden aan oplossingen zei de minister vol hoop. De totale agrarische sector heeft de volle aandacht van het ministerie van LVV om de gestelde doelen, zoals vervat in beleidsdocumenten van de overheid alsmede van stakeholders binnen de sector, te helpen realiseren”.