LVV legt schooltuinen aan in Marowijne

GFC NIEUWSREDACTIE- Schooltuinen zijn een belangrijke manier om de voedselzekerheid en de gezondheid van de schoolkinderen in Suriname te verbeteren.

Zo leren de kinderen ook over duurzame landbouw en klimaatadaptatie. Daarom zijn er schooltuinen opgezet bij drie GLO-scholen in het district Marowijne, te weten: H.A. Siregar, O.S. Wonoredjo en O.S. Ricanaumofo.

Deze schooltuinen maken deel uit van een regionaal project dat wordt gefinancierd door Mexico en ondersteund door de FAO en IICA. Het project “02 Resilient School Feeding Program” vloeit voort uit het MEXICO-CARICOM-FAO INITIATIVE ‘Cooperation for Climate Change Adaptation and Resilience in the Caribbean’.

Het doel is om de schoolkinderen in Suriname en andere CARICOM-landen te voorzien van gezonde en voedzame maaltijden, bereid uit gewassen afkomstig uit hun eigen schooltuinen.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is de hoofduitvoerder van het project in Suriname en werkt samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de schooltuinen te realiseren.

OOK INTERESSANT
Lorenzo(5) die maandag door schorpioen werd gestoken blaast laatste adem uit

De schooltuinen zijn voorzien van organisch plantmateriaal, hydroponic systemen en raised beds.

De schoolkinderen zullen zelf zorg dragen voor de schooltuinen, onder begeleiding van hun leerkrachten en deskundigen van het ministerie van LVV.

Ze zullen leren hoe ze verschillende soorten groenten, fruit en kruiden kunnen verbouwen, oogsten en verwerken. Ze zullen ook leren over de voordelen van organische landbouw voor het milieu en hun gezondheid.