Lukt het Santokhi om Suriname welvarend te maken? Welvaart betekent meer geld overhouden in je portemonnee

INGEZONDEN- Het is de grote vraag. Hoe staan wij er in Suriname voor in mei 2025 wanneer er weer parlementsverkiezingen worden gehouden?

Als ik op de prognoses van mijn vrienden moet afgaan, ziet het er helemaal niet rooskleurig uit.

De meesten van hen voorspellen dat het volk tegen die tijd weer massaal op de NDP gaat stemmen, vooral omdat het zeer teleurgesteld zal zijn in de prestaties van dit regeerteam.

Er zijn volgens hen ook geen serieuze politieke alternatieven. Dus bij ontevredenheid zullen veel kiezers toch weer hun stem geven aan de paarse partij, denken ze.

De verwachtingen van de huidige coalitie waren hooggespannen, mede gevoed door de verkiezingsslogan van de huidige president.

HEB JE EEN DIKKE BUIK? LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING! VERKRIJGBAAR BIJ CONSTANTIN EN DA DROGIST

Hij zou om verder te mogen gaan na 2025 zijn belofte, ‘alles weer in orde maken’, toch moeten waarmaken.

Maar wat betekent “alles weer in orde maken’, of beter uitgelegd welvaart voor de gemiddelde Surinamer?

Ik waag het te betwijfelen of het kabinet wel op dezelfde frequentie zit met de man van de straat.

Het grootste deel van het volk vindt het namelijk niet zo belangrijk of de staatsschulden worden afbetaald en/of het begrotingstekort wordt teruggedrongen.

Het gaat uiteindelijk om hun eigen koopvermogen.

De mens krijgt voornamelijk het gevoel dat er sprake is van vooruitgang wanneer er meer geld beschikbaar is voor eigen bestedingen.

Meer geldbestedingsruimte wordt door haast elke Surinamer, maar ook buitenlanders, gecorreleerd aan welvaart.

Ook zaken als een brug bouwen over de Surinamerivier of Marowijnerivier zijn een veel mindere factor in het beleven van voorspoed.

Het gaat aan het eind van de dag toch om het geld dat in hun eigen broekzak overblijft na aftrek van alle noodzakelijke kosten.

Het is heel simpel: vul de portemonnee van de Surinamers en gij zult merken dat ze allen tevreden zijn.

Het is gelet op de signalen van de afgelopen periode echter zeer twijfelachtig of de regering Santokhi deze opdracht wel goed heeft begrepen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]