fbpx

Lokaal geproduceerde producten worden gestimuleerd

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi heeft in het Surinaams parlement meegedeeld dat in verhoogde mate de lokale productie alsook de consumptie van lokaal geproduceerde producten gestimuleerd zal worden.

Met de fondsen die opgezet zijn hiervoor; Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) en het Klein en Middelgrote Ondernemingenfonds (KMO) zal met verhoogde inzet, in samenwerking met het bedrijfsleven, de stimulering van de lokale productie ter hand worden genomen.

Additionele middelen zullen gemobiliseerd worden, om deze fondsen aan te vullen. Ook worden er reeds gesprekken gevoerd met verschillende financiële instellingen in het buitenland.

OOK INTERESSANT
Advocaat nabestaanden 8-decembermoorden verwacht dit jaar nog vonnis tegen hoofdverdachte Bouterse

De regering zal voortgaan met het faciliteren van het bedrijfsleven, om toegang te verkrijgen tot nieuwe markten in de regio. Dit ter stimulering van productie en het creëren van werkgelegenheid.

“Een manier om duurzaam uit de problemen te geraken, is om onze verdiencapaciteit op te voeren, werkgelegenheid te creëren en met name de exportproductie te vergroten”, aldus het staatshoofd.