Logan Paul betaalt meer dan 3 miljoen euro voor mogelijk neppe Pokémon-kaarten

GFC ENTERTAINMENTREDACTIE- Nadat YouTuber annex bokser Logan Paul al heel wat geld aan zeldzame Pokémon kaarten had uitgegeven, besloot hij dat er plaats was voor nog wat meer.

Vorige maand besteedde hij dan ook voor 3,5 miljoen dollar aan een ongeopende doos waarin zes 1st Edition Base Set booster boxes zouden zitten. Ongelooflijk zeldzaam, maar de kans groot dat ze nep zijn. Dat meldt Vice.

Het zou gaan om een originele, ongeopende doos die destijds vanuit Wizards of the Coast en The Pokémon Company richting winkels werd gestuurd. In die dozen zaten zes 1st Edition Base Set booster boxes die eruit gehaald konden worden voor verkoop.

Dat zo’n doos na al die jaren nog ongeopend beschikbaar is, is uitermate zeldzaam, wat het hoge prijskaartje verklaart, ook al omdat in de doos vermoedelijk verschillende zeldzame 1st Edition kaarten zitten, zoals een Charizard.

Toen Logan Paul vorige maand met zijn nieuwste aanwinst begon te pronken, was er al snel argwaan bij experts uit de Pokémon community. Na wat speurwerk bleken er heel wat aanwijzingen te zijn om te vermoeden dat de doos die Logan Paul kocht inderdaad nep is.

Dat de doos ook via eBay werd aangebonden, riep al vraagtekens op. De doos waar het om gaat, werd aanvankelijk eind maart 2021 al aangeboden via eBay Canada.

De verkoper, een zekere “number1pokemonmaster”, had amper feedback en gebruikte gebrekkig Engels om zijn waardevolle doos te promoten.

Net voor de veiling live ging, was zijn gebruikersnaam ook nog aangepast, alsof hij zijn eerdere verkoopgeschiedenis wilde verbergen.

Foto: instagram/loganpaul