Levens van onschuldige kinderen worden in gevaar gebracht

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In Suriname worden de levens van onschuldige kinderen onnodig in gevaar gebracht door onverantwoordelijk gedrag in het verkeer.

Deze alarmerende situatie vraagt om directe actie van de autoriteiten om deze gevaarlijke omstandigheden een halt toe te roepen.

Het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) laat aan GFC Lifestyle weten dat een groeiend aantal ouders en verzorgers hun zeer jonge kinderen onveilig vervoeren op bromfietsen, waarbij ze met hoge snelheden door het verkeer bewegen.

Bovendien wordt aan deze kinderen vaak slechts een speelgoedhelm gegeven voor “bescherming”.

Een vertegenwoordigster van het KIVC heeft recentelijk een moeder in Paramaribo geconfronteerd die met haar tweejarige kind, die in een gevaarlijk onstabiele positie achter haar zat, door het verkeer raasde.

Deze moeder verdedigde haar onverantwoorde gedrag door te beweren dat de politie haar nooit had aangehouden.

Het KIVC benadrukt de cruciale noodzaak om kinderen op een veilige manier te vervoeren. Dit geldt niet alleen voor vervoer op een bromfiets of fiets, maar ook voor autovervoer.

OOK INTERESSANT
Surinaams gezin dat in Nederland was: 'De winkels gaan veel te vroeg dicht'

Hierbij moeten kinderen, zelfs op de achterbank, altijd hun veiligheidsgordels dragen. Voor zeer jonge kinderen dient een passend kinderzitje gebruikt te worden.

Het falen in het toezicht op deze regels kan ernstige, levensbedreigende gevolgen hebben voor de meest kwetsbare inzittenden.

Foto ter illustratie.