Leo Brunswijk vindt dat van Dijk-Silos zijn naam moet zuiveren

GFC NIEUWSREDACTIE- Leo Brunswijk, de broer van ABOP-topper tevens vicepresident Ronnie brunswijk, zal jurist Jennifer van Dijk-Silos voor het gerecht slepen.

In het programma ‘Mmanten Taki’ op de STVS zei Brunswijk vanmorgen dat Silos zijn naam onterecht door het slijk heeft gehaald.

In een voice note die viraal gaat heeft Silos verklaard dat Brunswijk grond heeft aangevraagd en omdat minister Diana Pokie van Grondbeleid & Bosbeheer hem niet wilde accommoderen in zijn aanvraag, heeft hij haar valselijk beschuldigd van verkeerde handelingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Werkgever laat personeel masturbatiepauze nemen

“Zij krijgt vandaag een brief van mij. Zij heeft mijn naam zonder enig bewijs door het slijk gehaald en zij moet het corrigeren”, aldus Brunswijk.

Intussen heeft Silos in een interview met Starnieuws haar verontschuldiging aangeboden, mocht ze iemand hebben gekwetst. Zij maakte een analyse van de situatie op basis van beschikbare informatie.

“In de privé-note heb ik ook roddels die de ronde doen, gebruikt. Als ik mensen hierdoor gekwetst heb, daar bied ik mijn verontschuldiging voor. Ik vind het heel erg dat de voice-note publiekelijk is gemaakt. Dat was nooit de bedoeling hiervan”, zegt Silos aan Starnieuws.

De affaire rond het mogelijk ontslag van minister Pokie heeft velen in beroering gebracht. Zowel juristen als politieke opponenten vinden dat de minister geen enkele blaam treft, schrijft de Ware Tijd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname kan veel leren van gewezen president Ronald Venetiaan

Het gaat niet om het uitgeven van nieuwe concessies, maar om correcties die ze heeft gepleegd op door haar voorganger Mike Noersalim uitgegeven houtconcessies, luidt de algemene conclusie.

De arealen van respectievelijk 27.950 hectare en 19.800 hectare in Sipaliwini waren op 15 juli 2020, één dag vóór zijn aftreden als minister ad-interim van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer door Noersalim uitgegeven aan GH Timber Company.

Diverse maatschappelijke organisaties zijn een petitie aan het voorbereiden ter ondersteuning van de bewindsvrouw die zij aan de president zullen aanbieden. Naar wordt vernomen hebben verschillende prominenten in de samenleving al aangegeven de petitie ook te zullen tekenen.

Overige berichten