fbpx

Leerlingen EBGS Godo Olo moeten tafels en stoelen van huis meenemen

GFC NIEUWSREDACTIE- EBGS Godo Olo in Tapanahony, Sipaliwini (Suriname) heeft nauwelijks meubilair, waardoor leerlingen tafels en stoelen van huis moeten meenemen naar school om de lessen te volgen.

Volgens schoolleider Elisabeth Bodoe is het ministerie van Onderwijs op de hoogte hiervan. De Inspectie heeft voor aanvang van het schooljaar een bezoek gebracht aan de school.

Van de Inspectie mocht de schoolleiding niet beginnen met de school, maar dat is toch gebeurd.

De school wordt bezocht door heel wat kinderen van Godo Olo en andere omliggende dorpen en wilde de schoolleider de kinderen niet onthouden van onderwijs. “Eenmaal we gestart zijn met de school, wil ik het schooljaar nu goed afronden.”

BEKIJK OOK  Delegatie Biza geeft president Santokhi meer inzage in werkzaamheden

In het dorp is er geen meubelmaker die de school kan helpen met het repareren van de stoelen en tafels. “Met dit probleem heeft de school al jaren te kampen”, zegt Bodoe, die sinds 2016 schoolleider is op EBGS Godoholo.

“Toen ik hier kwam zagen de stoelen en tafels er niet goed. Het ministerie is hiervan al op de hoogte, maar er wordt niets gedaan.”

Ook de muren en plafonds van de school zien er niet goed uit. Bepaalde lokalen hebben zelfs geen muur en plafond, omdat die opgevreten zijn door houtluizen.