Leegstaande woning in Suriname afgebrand door grasbrand

GFC NIEUWSREDACTIE – Op zondag 10 september ging een leegstaande woning aan de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg in Suriname volledig in vlammen op als gevolg van een nabijgelegen grasbrand.

Omstreeks 14.55 uur ’s middags ontving de politie van het bureau Santo Boma een melding via het Command Center over de brand op de genoemde locatie.

Toen de wetsdienaren ter plaatse aankwamen, stond de woning al in lichterlaaie. Na een grondig onderzoek bleek dat de eigenaar van het huis al meer dan 25 jaar niet meer in de woning verbleef en dat zijn identiteit niet bekend was. Zelfs een buurtonderzoek om de eigenaar te achterhalen leverde geen resultaten op.

De woning was inmiddels overwoekerd door onkruid en werd uiteindelijk in brand gestoken door een spontane grasbrand die begon in de berm en zich langzaam verspreidde naar het pand.

Camerabeelden die werden geanalyseerd door het Command Center onthulden dat een pick-up voordat de brand uitbrak tegen een elektrische bedrading langs de weg terechtkwam. Deze aanrijding leidde echter niet tot de grasbrand; deze was al begonnen voordat het voertuig op de berm belandde.

De brandweer arriveerde ter plaatse om de nablussingswerkzaamheden uit te voeren.

OOK INTERESSANT
Beruchte luchtvaartmaatschappij Air Peace vliegt binnenkort met Braziliaanse Embraer E175 toestellen