Laboratoria eisen vanaf 19 juli contante betaling verzekerden

GFC NIEUWSREDACTIE- Tot op dit moment heeft de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen en het Staatsziekenfonds (SZF) nog geen overeenstemming bereikt met de laboratoria My Lab, Health Control en MediLab over het traject om te komen tot acceptabele en onderbouwde tarieven voor laboratoriumverrichtingen.

Terwijl de gesprekken hierover lopen, hebben eerder genoemde laboratoria besloten om vanaf 19 juli wederom contante betaling te eisen van verzekerden het SZF en andere verzekeringsmaatschappijen, zoals Assuria Medische Verzekering, Self Reliance en Parsasco.

Het SZF en Survam wijzen erop dat dit besluit indruist tegen de Wet Nationale Basiszorgverzekering en de geest van de onderhandelingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: WHO wil laboratoria in China controleren

De Survam en het SZF betreuren deze onmaatschappelijke opstelling en zullen er alles aan doen om het ongerief voor verzekerden tot een minimum te beperken.

Tot nader order zal de volgende procedure gelden voor laboratoriumverrichtingen:
– Bij de laboratoria van de ziekenhuizen zijn er geen betalingen nodig.
– Bij de overige laboratoria ontvangt u indien u heeft betaald, restitutie conform de geldende overeengekomen tarief.

Restituties zullen plaatsvinden via de verzekeringsmaatschappijen of het SZF op vertoon van een duidelijk gespecificeerd betaalbewijs en laboratoriumformulier.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten