Kwestie visvergunningen wekt frustraties op bij Guyana

vissersboot vissen

GFC NIEUWSREDACTIE- De houding van Suriname met betrekking tot visvergunningen wekt frustraties op bij Guyana.

De regering van Guyana zegt dat het gesprekken met Suriname “op het hoogste niveau” zal blijven voeren, omdat het visvergunningen wil verkrijgen in een poging een einde te maken aan de voortdurende intimidatie van Surinaamse vissers.

Minister van Landbouw van Guyana, Zulfikar Mustapha, die in het weekend een informeel bezoek bracht aan Suriname voor gesprekken met Guyanese diaspora, zegt dat hoewel Suriname zich heeft gecommitteerd aan het oplossen van de zaak, het geen stappen onderneemt om tot een oplossing te komen.

“Suriname blijft beloftes maken, maar die beloftes worden niet ingelost.” We doen onze uiterste best, als we deze kwestie aan de orde stellen, doen ze toezeggingen en vervolgens niets. Het is buiten onze controle”, zegt Mustapha.

Vicepresident Bharrat Jagdeo van Guyana zegt dat de kwestie een prioriteit blijft van de regering van Irfaan Ali. De enige stap die de regering momenteel kan ondernemen is, het verhogen van de druk op het buurland, op het hoogste niveau.

OOK INTERESSANT
Negen gewonden bij zware aanrijding op Verlengde Welgedacht C-weg in Suriname

“Er zijn daar een hele reeks problemen, we hebben daar geen controle over. We bevinden ons in dezelfde positie als de Guyanese vissers, een beetje hulpeloos en het is triest. Ik wil het niet toegeven, maar het is waar”, zegt Jagdeo.