fbpx

Kritiek op Whoopi Goldberg na herhalen valse Holocaust-opmerkingen

GFC NIEUWSREDACTIE- Whoopi Goldberg wordt geconfronteerd met een nieuwe ronde van kritiek na haar laatste historisch onjuiste verklaring over de Holocaust, waarvan ze beweerde dat het “oorspronkelijk niet” over ras ging in een interview met de Britse krant The Sunday Times.

De controverse markeert de tweede keer dit jaar dat Goldberg, 67, onder vuur is komen te liggen voor wat Joodse leiders en Holocaust-experts zeggen dat onnauwkeurige en beledigende opmerkingen zijn over de door de nazi’s gesponsorde massamoord op 6 miljoen Europese Joden van 1933 tot 1945.

Goldberg maakte de laatste opmerkingen in een interview dat zaterdag werd gepubliceerd nadat de verslaggever zei: “Nazi’s zagen Joden als een ras”, verwijzend naar de opmerkingen van Goldberg in januari, toen ze beweerde dat de Holocaust “niet over ras” ging.

Goldberg verontschuldigde zich in een verklaring dinsdagavond na de kritiek op het interview. Ze zei dat ze probeerde over te brengen waarom ze de oorspronkelijke opmerking maakte en vertelde wat ze op dat moment dacht.

BEKIJK OOK
Tiener Playboy Bunny die hugh Hefner's 'duivelskind' op 19-jarige leeftijd heeft geaborteerd, zegt dat ze blij was om hem te zien sterven

“Het was nooit mijn bedoeling om kwetsende opmerkingen te maken, vooral na het praten met en het horen van mensen zoals rabbijnen en oude en nieuwe vrienden die meewegen,” zei Goldberg. “Ik leer nog steeds veel en geloof me, ik heb alles gehoord wat iedereen tegen me zei. Ik geloof dat de Holocaust over ras ging, en ik heb nu nog steeds net zoveel spijt als toen dat ik mensen van streek heb gemaakt, gekwetst en boos gemaakt.”

Ze eindigde de verklaring door te zeggen dat zij haar steun aan de Joodse gemeenschap zal voortzetten.