Kritiek op kinderbescherming: moeder laat lijk zoontje jaar lang in appartement terwijl andere kinderen in zelfde huis wonen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Amerikaans koppel dat dinsdag werd aangehouden in verband met het overlijden van een 8-jarige in 2020 toont volgens velen het falen van de kinderbescherming aan. 

Het tweetal uit Houston wordt ervan beschuldigd vorig jaar de 8-jarige zoon van de vrouw om het leven te hebben gebracht en het lijk van de jongen in een appartement te hebben gedumpt.

De overige drie minderjarige kinderen van haar woonden bijna een jaar lang samen met hun overleden broertje in de woning, terwijl het stel elders hun intrek nam.

Zondag belde één van hen de politie en zei dat zijn moeder ze daar maandenlang had achtergelaten, schrijft ABC7.

De kinderen werden uit het appartement gehaald en voor medische controle naar een ziekenhuis in de stad gebracht. Ze zijn uiteindelijk opgevangen door de kinderbescherming.

De 35-jarige Gloria W. en haar vriend Brian C. (foto) zijn volgens de autoriteiten verantwoordelijk voor het overlijden van de 8-jarige, en vertoont het lijkje meerdere kneuzingen.

Op sociale media reageert een groot aantal vol afschuw en woede jegens de kinderbescherming. In hun ogen heeft de instelling enorm gefaald en benoemen ze meerdere gevallen waarbij kinderen al veel eerder uit huis moesten worden geplaatst.