Komt het wel goed met Surinaams voetbal?

voetbal

OPINIE – De nationale selectie van Suriname, Natio, staat al jaren onder de schijnwerpers, maar de vraag blijft: komt het wel goed met het Surinaamse voetbal?

Een groot deel van Natio bestaat uit Surinaamse diaspora-spelers, vaak beschouwd als meer ervaren en getalenteerd dan de lokale spelers. Toch blijft Natio worstelen in internationale competities.

Een van de redenen zou kunnen zijn dat de diaspora-spelers niet altijd een sterke emotionele verbinding met Suriname hebben. Hun band met het land is soms losser, wat zich kan vertalen in minder betrokkenheid op het veld.

Bovendien roept de vraag hoeveel geld er wordt geïnvesteerd in deze spelers. Hoewel ze technisch begaafd zijn, is er misschien behoefte aan meer investeringen in de ontwikkeling van lokale talenten.

Het is belangrijk om te blijven geloven in “Bribi na krakti,” zoals de slogan luidt. Echter, de schijnbare uitzichtloosheid van de situatie werpt twijfels op.

Het Surinaamse voetbal heeft potentieel, maar er is behoefte aan een grondige evaluatie van de aanpak, inclusief investeringen in opleiding en coaching van onze ‘eigen’ jongens. Alleen dan kunnen we echt resultaten verwachten die het Surinaamse voetbal weer op de kaart zetten.

OOK INTERESSANT
Geen concreet plan president om onderwijscrisis te herstellen

C. Halfhuid

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud