Kolonel Henri van Axeldongen wordt waarnemend bevelhebber Nationaal Leger

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Nationaal Leger wordt ingaande 3 mei voorzien van een nieuwe leiding.

Kolonel Henri van Axeldongen zal de functie van bevelhebber (waarnemend) overnemen van kolonel Robert Kartodikromo.

Van Axeldongen is nu werkzaam als beleidsadviseur van de minister en zegt dat hij gaat voor transformatie van het leger zoals dat door president Santokhi tijdens zijn jaarrede op 30 september 2020 is aangegeven.

Gezien de precaire situatie waarin het land is overgenomen, brengt dat volgens hem natuurlijk ook wat uitdagingen mee.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Ook nieuwe schooljaar Suriname moeten deuren gesloten blijven’

Desondanks zal hij zich op basis van zijn kennis, kunde en competentie volledig inzetten voor het realiseren van de beleidsdoelen.

Kolonel Van Axeldongen is eerder ook commandant geweest van de Landmacht.

Majoor Lea Hynes-Parris wordt de eerste vrouwelijke Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Plaatsvervangend bevelhebber wordt luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen.

Luitenant-kolonel Bob Mangal wordt de nieuwe chef-staf, luitenant-kolonel Ashok Jagdew krijgt de leiding over de Landmacht, luitenant-kolonel Franklyn Blokland neemt over bij de Marine, terwijl luitenant-kolonel Petrus Wasimin het commando krijgt over het Korps Militaire Politie.

Luitenant-kolonel Marven van Huisduinen blijft als commandant bij de Luchtmacht.

De opperbevelhebber der strijdkrachten, president Chandrikapersad Santokhi, zal conform de procedure de nieuwe bevelhebber en de nieuwe commandanten binnen de legertop installeren, waarna zij in het Memre Buku Kazerne in bijzijn van de pers door Defensieminister Krishna Mathoera zullen worden voorgesteld.

Overige berichten