fbpx

‘Ook nieuwe schooljaar Suriname moeten deuren gesloten blijven’

GFC NIEUWSREDACTIE – Ook het komende schooljaar in Suriname, net als het huidige, moet als het aan het KSVC ligt volledig via het internet plaatsvinden.

Het ministerie van Onderwijs had in dat kader al veel eerder maatregelen moeten treffen om het onderwijs volledig en adequaat via deze virusveilige route te verzorgen.

Een ieder met een beetje gezond verstand had al kunnen zien aankomen dat de schooldeuren steeds open en gesloten zouden worden gehouden vanwege de komst van de verschillende, voor kinderen gevaarlijkere varianten van het coronavirus.

Ook in april 2021 kan het ministerie op basis van de voorzeggingen van internationale epidemiologen ervan uit gaan dat het zeker de rest van dit jaar niet verstandig zal zijn om kinderen bloot te leggen aan risico’s van virusbesmettingen.

Het ministerie zou daarom veel beter en sneller moeten anticiperen op deze nabije toekomstprognoses en zich minder schuldig moeten maken aan het gezwabber: het steeds sluiten en openen van scholen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Haast alle coronabesmettingen in Suriname vinden thuis, op het werk en in binnenruimtes plaats

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) woensdag in een verklaring aan GFC Nieuws weten.

BEKIJK OOK
Afstappen van cultuur van handen houden boven het hoofd van foute leidinggevenden

“Op basis van de huidige status in ons land waarbij er in tegenstelling tot veel westerse landen sprake is van een zeer geringe prikbereidheid, en daarbij de komst van nieuwe gevaarlijkere varianten die ook kinderen en jongeren zwaar kunnen treffen, is het niet moeilijk te prognosticeren dat het erg onverantwoord zal zijn de schooldeuren de komende maanden te openen”.

“Het ministerie moet om die reden beter vooruitkijken en het gezwabber van de afgelopen periode voorkomen door leerlingen een consistent scholingspatroon aan te bieden via het internet. Laat de leerlingen duidelijk weten waar ze de komende maanden of langer aan toe zijn en volg een vaste lijn in plaats van de deuren steeds te openen en sluiten”.

“Voorlopig zijn wij helaas nog niet uit de crisis – tenzij de prikbereidheid significant toeneemt- en de veiligheid van onze kinderen en leerkrachten gaat voor alles”, aldus Jennifer Atmo die ook verbonden is aan het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.