fbpx

Koers- en prijsontwikkeling baren Ravaksur ernstige zorgen

GFC NIEUWSREDACTIE- “Wat er jaren fout is gegaan kunnen wij niet binnen een gesprek oplossen. Het is een proces. Wij willen er nog meer bij betrokken worden om te werken aan een situatie die voor iedereen leefbaar of draagbaar is.”

Dit zegt Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond en lid van het presidium van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), na afloop van een spoedoverleg met president Chandrikapersad Santokhi.

Het presidium van Ravaksur heeft zich op 10 december samen met een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi gebogen over brandende vraagstukken.

De directe aanleidingen voor dit onderhoud zijn de koersontwikkeling en de ontwikkelingen op het prijzenfront die directe gevolgen hebben op de samenleving.

“Ze baren de vakbeweging ernstige zorgen. Wij zijn bezorgd over de situatie waarin wij terecht zijn gekomen. Zeker onze achterban. Je kan zeggen de hele Surinaamse samenleving.” De vakbondsleider zegt dat er onder andere is gesproken over financiële, sociale en economische zaken.

BEKIJK OOK
SLM B737-800 voert vandaag haar eerste regionale vlucht uit

Ook politiek-bestuurlijke zaken zijn aan de orde gekomen, “Het is heel belangrijk. Alles valt en staat met de politiek en het politiek bestuurlijke. Daarover hebben wij ook vrij en open gesproken”, aldus de vakbondsleider.

Hij zegt verder dat ook de situatie binnen het onderwijs en de gezondheidszorg besproken is met het staatshoofd. “Wij vragen dat er meer controle komt op de zaken die ervoor zorgen dat het heel erg ondragelijk wordt voor burgers.”

Tot slot gaf voorzitter Snijders aan dat zaken verder uitgewerkt moeten worden, vandaar het nu prematuur is om zaken met diepgang te belichten. Partijen zullen komende week in het tripartiet overleg wederom met elkaar in contact zijn. Daarbij zullen zij zich verder buigen over oplossingsmodellen