fbpx

Klap tegen elektrische paal werd 19-jarige fietser fataal

GFC NIEUWSREDACTIE- De 19-jarige verongelukte fietser, Shaym Ausan, botste in de Keizerstraat in Paramaribo (Suriname) met zijn fiets tegen een elektrische paal van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Hij kwam daarbij zwaar ten val en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat nu weten dat de jongeman als gevolg van de botsing met de paal is overleden aan zijn verwondingen.

De politie van Centrum kreeg op 6 december omstreeks 22.55 uur een melding van een aanrijding aan de Keizerstraat tussen een personenauto en een fietser en dat er sprake was van materiële schade en persoonlijke ongelukken.

De politie van voormeld bureau kon vanwege een overmachtsituatie niet gelijk uitrijden, waardoor de ambulance via het Command Center werd ingeschakeld.

De fietser was niet aanspreekbaar en werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Bij aankomst in de ziekeninrichting bleek Shaym het leven te hebben gelaten.

De autobestuurder E.W. deed omstreeks 00.50 uur het politiebureau aan en gaf de wetsdienaren te kennen dat hij en de fietser over de Keizerstraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Fred Derbystraat gaande naar de richting van de J.A. Pengelstraat.

BEKIJK OOK
Gendercommissie VHP versterkt vrouwen met kennis over huiselijk geweld

Op een bepaald moment slingerde de fietser die voorreed op het wegdek en toen de automobilist Shaym passeerde kwam het rijwiel tegen de rechterzijspiegel van de auto aan.

De fietser moet daarbij de controle over de besturing van het rijwiel hebben verloren en botste vervolgens tegen een elektrische mast aan met voor hem het noodlottig gevolg.

Door de botsing kwam de auto tegen een een betonnen put aan, waarbij de rechtervoorvelg kapotging. De fiets vertoont geen schade.

Het ontzielde lichaam van het Shaym is door de politie voor obductie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de autobestuurder die de vermoedelijke veroorzaker is van deze aanrijding, is hangende het onderzoek ingevorderd.

De zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.