Kinderen zonder ouderlijk toezicht op Para Festival

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Para (Suriname) heeft een dringende oproep gedaan aan ouders en verzorgers in de gemeenschap om hun kinderen niet zonder toezicht van een volwassene naar evenementen te sturen.

Deze oproep volgt op een toenemend aantal incidenten waarbij minderjarigen zonder ouderlijk toezicht worden blootgesteld aan potentiële gevaren en ongepast taalgebruik op festivals en evenementen.

Het is een zorgwekkende trend geworden waarbij kinderen van verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot tieners, tot in de late uren over straat dwalen zonder volwassen begeleiding, laat de politie weten.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van aanrijding laat slachtoffer in hulpeloze toestand achter

Dit roept serieuze zorgen op over hun welzijn en veiligheid, vooral gezien het feit dat festivals en evenementen vaak plaatsvinden in een omgeving waarin volwassenen soms grof taalgebruik hanteren.

De politie benadrukt dat het niet raadzaam is om jonge kinderen en tieners zonder ouderlijk toezicht naar dergelijke evenementen te sturen.

Deze kinderen kunnen worden blootgesteld aan allerlei gevaren, variërend van verkeersongevallen tot ongeschikte situaties met volwassenen. Bovendien kunnen ze worden geconfronteerd met taalgebruik en gedrag dat niet geschikt is voor hun leeftijd.

OOK INTERESSANT
Raoul Hellings, voormalig politietopper, kaart veronachtzaamde impact van vermogensdelicten aan

De lokale politie doet niet alleen een beroep op ouders en verzorgers, maar ook op de organisatoren van evenementen. Zij worden gewaarschuwd om geen minderjarigen zonder ouderlijk toezicht toe te laten met als enig doel winstmaximalisatie.

Het is van cruciaal belang dat evenementen veilige en geschikte omgevingen bieden voor alle leeftijdsgroepen, met name voor kinderen.