Kinderen verwend met 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

w hind

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie hebben de Shri Sanatan Dharm Paramaribo Noord en Stichting Welzijn door Collectiviteit Weg naar Zee zondag een kinderdag (larkan ká din) georganiseerd in het Roeli’s Event Centre.

Meer dan 600 jongeren hebben deelgenomen van 10 uur s’morgens tot 4 uur in de middag. Ze zijn verwelkomd met een lekker ontbijt.

Na het volkslied ging panḏitá Wandana Rampertap voor in gebed, waarna de aanwezigen welkom werden geheten door Radjes Asraf, voorzitter van het organiserend comité, mede namens de SSDP, Stg. Welzijn door Collectiviteit en Lions Club Kwatta. Hij benadrukte de komst van onze voorouders en hun bijdrage aan de natievorming, de bloementuin dat Suriname heet.

Na de ouderen te hebben geëerd de vorige week is vandaag de “toekomst van morgen” aan de beurt. Jullie moeten Suriname verder opbouwen. Doe hard je best op school. Wat je vandaag zaait, zal je morgen oogsten, aldus Radjes Asraf.

OOK INTERESSANT
Regering neemt belangrijke beslissingen over grondconversie en grondhuurvergoeding

De voorzitter van de commissie Herdenking 150 jaar Hindustaanse Immigratie, Bhagwan Gangaram Panday, ging in op de 99 dagen, gedurende welke het zeilschip Lalla Rookh heeft gevaren van India naar Suriname en dat onze grootouders elke ochtend gingen bidden. Mede dankzij Shradanand Harinandansingh werden 500 stuks OHM ochtendgebedfolders aan de kinderen verdeeld.

Hij vertelde de kinderen ook de tradities, gewoonten, normen en waarden die zijn meegenomen uit India. Ganesh Bhagwan wordt als eerst vereerd bij alle gebeden omdat hij intelligent is geweest en zich aan de belofte, gedaan aan zijn moeder, heeft gehouden.

First lady Melissa Santokhi-Seenachary ging in op de historie en stelde de kinderen diverse vragen en stond stil bij de heldin Janey Tetary.

De dag werd vervolgd met schminken, sport en kinderspelen, optredens van de Mysticals, lekker eten en zang- en dansoptredens van dansschool Sieske Rama en Freestyle.