Kabinet President krijgt Grondenrechtenbureau

GFC NIEUWSREDACTIE- Op het Kabinet van de President wordt een Grondenrechtenbureau opgezet, voor de centrale aansturing van het grondenrechtenbeleid.

Dat zegt president Chandrikapersad Santokhi die vandaag de 2-daagse Webinar, opende over Grondenrechten: “wat leren we van de regio”.

De verklaring van de Verenigde Naties, over de rechten van Inheemse Volkeren, die in september 2007 door de Algemene Vergadering is aangenomen, stelt de internationale minimumnormen vast, voor de bescherming, en bevordering van de rechten van inheemse volkeren en marrons.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw brengt man met oogdruppels om het leven, staat als erfgenaam benoemd

Suriname heeft voor deze Verklaring gestemd, en heeft zich als gevolg daarvan, gecommitteerd, om bestaande en toekomstige wetten, beleid en programma’s met betrekking tot de Inheemse Volkeren en Marrons, opnieuw te ontwerpen en vorm te geven.

De regering heeft vorige week het wetsontwerp ‘Collectieve Rechten van Inheemse en Tribale Gemeenschappen’ van de Presidentiële Commissie, heeft goedgekeurd.

De regering blijft primair de verantwoordelijke, voor de bescherming van de grondenrechten van de Inheemse Volkeren en Marrons.

Santokhi: ” de Presidentiële Commissie voor grondenrechten, van Inheemse volkeren en Marrons en andere belanghebbenden, roep ik op, om spoedige vooruitgang te boeken met het werk”.

“Het is voor ons allemaal de hoogste tijd is, om samen met onze Inheemse en Marronbroeders en zusters, verder te gaan op het pad van mensenrechten, gerechtigheid en ontwikkeling voor iedereen.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten