fbpx

Justin Bieber dichtbij US$ 200 miljoen deal voor verkoop muziekrechten

GFC NIEUWSREDACTIE- Justin Bieber nadert een deal om zijn muziekrechten te verkopen aan het door Blackstone gesteunde Hipgnosis Songs Capital voor ongeveer $ 200 miljoen, bevestigen bronnen aan Variety.

Het nieuws, waarover al weken geruchten gaan, werd woensdag voor het eerst gemeld door de Wall Street Journal.

De deal, waarvan bronnen benadrukken dat deze nog niet is afgerond, omvat Bieber’s aandelen van zijn publicatie- en opnamemuziekcatalogus, waarvan bronnen vertellen dat Variety zal blijven worden beheerd en eigendom (respectievelijk) van Universal, zelfs als de deal wordt gesloten.

Het nieuws komt in een moeilijke tijd voor de zanger, slechts enkele weken nadat hij de resterende data in zijn “Justice” -tour uitstelde tot een niet-gespecificeerde tijd “volgend jaar”.

BEKIJK OOK
WWE-legend Hulk Hogan 'kan zijn benen niet meer voelen' na rugoperatie

De tour, die oorspronkelijk gepland stond om in 2020 te lanceren, is verschillende keren uitgesteld of uitgesteld, aanvankelijk vanwege de pandemie, maar het meest recent na zijn aanval met het Ramsay Hunt-syndroom, een zeldzaam virus dat in zijn geval gezichtsverlamming veroorzaakte.

Het werd uiteindelijk gelanceerd in maart en bestreek het grootste deel van Noord-Amerika, maar hij stelde de resterende data begin juni uit nadat hij zijn problemen met de ziekte had aangekondigd.

Vertegenwoordigers van Bieber en Hipgnosis weigerden of reageerden niet op de verzoeken van Variety om commentaar.

Foto: Christopher Polk