fbpx

JusPol: Correcte procedures en juiste grondslagen gevolgd bij ontslag hoofdinspecteurs van politie Hellings en Gentle

GFC NIEUWSREDACTIE- In de afgelopen uren zijn volgens het ministerie van Justitie en Politie tal van onjuiste en verwarrende berichten verspreid omtrent het ontslag van twee Surinaamse politiefunctionarissen.

“Het ministerie van Justitie en Politie stelt de samenleving gerust dat de correcte procedures en juiste grondslagen zijn gevolgd bij het opleggen van de tuchtstraf van ontslag aan betreffende gewezen politiefunctionarissen”.

“Het ministerie is bezig om alle voorzieningen te treffen om de orde, rust en veiligheid waar de samenleving recht op heeft te garanderen. In dit kader wordt ook overwogen om een kort geding in te stellen,” aldus een verklaring van het ministerie.

Maandag kwam in het nieuws dat de twee politiefunctionarissen Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn ontslagen. De ontslagresolutie is getekend door president Chandrikapersad Santokhi.

BEKIJK OOK
NPS: Waarom is een groep bewust bezig om Suriname steeds weer opnieuw in een avontuur te storten?

De twee hoofdinspecteurs zijn trekkers geweest van de Organic Movement die recentelijk acties voerden tegen het beleid van de huidige regering. In augustus werden zij eerst buitenfunctie gesteld en geschorst.

Uit onvrede over het ontslag heeft de Surinaamse Politiebond vandaag besloten in beraad te gaan. De SPB wil met de regering praten over de ontslagresoluties.

Het ontslag van de twee hoofdinspecteurs wordt niet geaccepteerd. Bondsvoorzitter Poetini Atompai deelde de Assembleevoorzitter mee dat de politie woensdag weer naar het Assembleegebouw komt om te luisteren naar het antwoord.

“Het ministerie overweegt een kort geding tegen de personen die willen verhinderen dat de politie haar grondwettelijke verplichtingen nakomt”, zegt het ministerie in een aanvullende mededeling.