Jongeren Pokigron krijgen positieve prikkels door ontplooiing sportactiviteiten

voetbal topsport

GFC NIEUWSREDACTIE- Het sporten in Pokigron te Boven-Suriname wordt nieuw leven ingeblazen door de Sport Organisatie Pokigron (SOP).

SOP is een nieuwe beweging die als doel heeft de sport te tillen naar hogere hoogte. Volgens Silvion Linga, ondervoorzitter van de SOP, moet bewust worden gesport in de regio om de jongeren af te houden van het verkeerde pad, zoals vroege schoolverlating en drugsgebruik.

Om dit doel te realiseren heeft de SOP onder andere nodig: een sportcentrum, sportmaterialen en vervoer zowel te land als te water. Op 7 september heeft een delegatie van de SOP een kennismakingsbezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Hem werden de knelpunten waarmee de sportorganisatie te kampen heeft voorgehouden.

Brunswijk heeft beloofd met een behoorlijk deel in te zullen komen. Linga zegt dat de sportvereniging de uitdaging aangaat. Het bouwen van een sportcentrum verdient nu prioriteit. Het terrein, waarop het moet staan, is door de dorpsleiding aangewezen.

OOK INTERESSANT
Missie naar Tapanahoni ter bevordering van duurzame energievoorziening in Suriname

Er is een goede samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in de persoon van Steven Joop, coördinator Sport Boven Suriname. Volgens Joop heeft het gebied te kampen met een tekort aan sportpersoneel en sportattributen.

In totaal vallen er meer dan 50 dorpen en 20 scholen onder zijn supervisie.