Jongen, ook wel ‘weerwolfjongen’ genoemd, zoekt genezing voor zeldzame ziekte

GFC NIEUWSREDACTIE- Artsen waren verbijsterd toen ze de jongen voor het eerst zagen. Het kleine lichaam van de jongen is bijna volledig bedekt met haar.

Pruthviraj Patil lijdt al sinds zijn geboorte aan een zeldzame genetische aandoening die bekend staat als hypertrichose of het weerwolfsyndroom.

Aangenomen wordt dat hij een van de slechts 50 mensen ter wereld is die dezelfde ziekte hebben opgelopen. Maar ondanks zijn uiterlijk blijft Pruthviraj gezond en doet hij zelfs aan sport, schrifjt WOW Amazing.

Pruthviraj’s familie heeft al verschillende behandelingsmethoden geprobeerd, waaronder homeopathie, laserchirurgie of traditionele Indiase ayurvedische middelen, maar geen van deze bleek nuttig te zijn.

Tijdens zijn jeugd wordt Pruthviraj vaak gepest. Hij verlaat zelden zijn huis in India omdat hij bang is om uitgelachen te worden.

Als moeder van een kind met een bizar uiterlijk kreeg Anita vaak te horen dat ze net een god had gebaard, maar er zijn mensen die geloofden dat Pruthviraj een slecht voorteken en een bovennatuurlijk wezen was.

Ze gaf toe dat ze het in het begin moeilijk vonden om de toestand van hun zoon te accepteren.

Plastisch chirurg Vinay Saoji zei dat Pruthviraj een van de zeldzaamste gevallen is die hij ooit is tegengekomen.

Hypertrichose staat erom bekend hirsutisme of abnormale haargroei op de slachtoffers te veroorzaken, maar het is ongebruikelijk om haar over het hele lichaam te hebben, net als wat er met Pruthviraj is gebeurd.

Foto: WOW Amazing

Overige berichten