fbpx

Jonge Surinaamse Nederlander en bewoners ruimen centrum Para op

GFC NIEUWSREDACTIE- Medewerkers van het commissariaat Para, buurtbewoners en ondernemers, hebben het initiatief van een jonge Surinaamse Nederlander ondersteund om buurten in de centra van de diverse ressorten in Para (Suriname) schoon te maken.

De uitvoering was van 20 tot 30 september en moet aanzetten tot verdere reguliere onderhoud met burgerondersteuning.

Maranzo Alexander heeft de districtsleiding benaderd om een sociaal project genaamd “Para centra moet schoon” uit te voeren. Het doel was om delen van Para-Noord, Para- Zuid en Para-Oost, te ontdoen van hoogwied en zwerfvuil, zeker op plekken waar burgers dagelijks langskomen.

Er is middels crowdfunding middelen verzameld om gereedschappen en brandstof te kopen voor het uitvoeren van deze werken. Naast de online financiele donatie, hebben ondernemers ook flink ondersteund met benodigdheden voor de uitvoering.

BEKIJK OOK
Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

Buurtbewoners alwaar de schoonmaakwerkzaamheden werden uitgevoerd hebben spontaan meegeholpen. Zwerfvuil oprapen, maaien, harken, snoeien en opruimen, behoorden tot de werkzaamheden die uitgevoerd werden.

De buurten waar er is gewerkt zijn: kruizing MLK-Highway in alle vier richtingen, omgeving loopbrug over de Suriname rivier, Centrum Zanderij aan de Albertplesmastraat tot O.S, Zanderij, Wit Santi, Centrum Onverwacht nabij het commissariaat en de nabije omgeving van de bushuisjes aan de Indira Ghandiweg vanaf Kuifman- tot Pallisadeweg.