Jogi ontkent elke betrokkenheid bij aanhouding van ambtenaar in grondzaak

dna parlement vhp fractie aziz gajadien jogi

GFC NIEUWSREDACTIE – VHP-assembleelid Mahinder Jogi elke betrokkenheid bij de aanhouding van een grondinspecteur van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Suriname.

Eerder zei de moeder van de verdachte dat Jogi instructies had gegeven aan de grondinspecteur om zaken te regelen ten nadele van rechtmatige eigenaren van percelen.

De moeder, Reshma Gajadien, is van mening dat haar zoon niets verkeerds heeft gedaan en dat Jogi haar zoon aan werk bij GBB heeft geholpen met de bedoeling zaken voor zichzelf gedaan te krijgen.

Gajadien beweert dat Jogi herhaaldelijk contact heeft opgenomen met haar zoon om te informeren of de benodigde documenten al waren afgerond.

Ze dringt erop aan dat Jogi in de gevangenis hoort vanwege zijn vermeende kennis van de zaak. In reactie hierop verklaarde Jogi dat hij absoluut geen betrokkenheid heeft en stelt: “Mensen mogen zeggen of schrijven wat ze willen, ik weet dat ik niets verkeerds heb gedaan,” aldus de politicus.

OOK INTERESSANT
Trinidadiaan in Suriname: 'Jullie waarderen niet hoe veilig het is in Suriname'

Jogi reageerde verder op Radio ABC en verklaarde dat de moeder van de grondinspecteur contact met hem had opgenomen om een oplossing te zoeken, maar dat zijn advies was om een advocaat in te schakelen.

Hij beweerde ook geen enkele werkrelatie te hebben met de aangehouden ambtenaar. Wat betreft grondzaken, gaf hij aan dat hij vanwege zijn functie als assembleelid rechtstreeks met de minister van GBB communiceert.

De VHP-fractieleider Aziz Gajadien heeft gereageerd op de commotie rondom een fractielid, waarbij hij benadrukte dat het onderzoek ongehinderd moet plaatsvinden. Als het Openbaar Ministerie vraagt om het assembleelid aan te klagen, zal de VHP-fractie meewerken, omdat ze altijd het principe heeft ondersteund dat justitieel onderzoek niet belemmerd mag worden, zelfs niet voor een fractielid.

Foto: Mahinder Jogi met opgestoken hand naast collega-parlementariër Aziz Gajadien, tevens fractieleider van de VHP.