Jeugdparlementsverkiezingen worden afgeschaft

GFC NIEUWSREDACTIE- De Jeugdparlementsverkiezingen zullen worden afgeschaft, zegt minister Rishma Kuldipsing van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Binnen korte tijd zal het Nationaal Jeugd Parlement een naamsverandering ondergaan en daarmee ook een andere structuur krijgen. De minister geeft aan dat de evaluatie van het Nationaal Jeugd Instituut reeds gestart is en dat die rond juli dit jaar af moet zijn.

De bewindsvrouw gaf verder aan dat jeugdvertegenwoordigers op voordracht van scholen en jeugdorganisaties na een grondige screening benoemd zullen worden.

Na de evaluatie van het Jeugd Parlement zal er een plan gemaakt worden hoe er zonder verkiezingen toch vertegenwoordigers aangesteld kunnen worden door de jeugd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Gezonde vader-dochterrelaties bestaan wel

Ook de wettelijke voorschriften waaronder dit instituut valt zullen waar nodig aangepast worden om de nieuwe vorm of structuur van de grond te krijgen.

Kuldipsing geeft de samenleving de garantie, dat de nieuwe structuur van het Nationaal Jeugd Parlement de politiek buiten de deur zal houden. Het zal niet meer mogelijk zijn om dit instituut tot een politieke kweekvijver te maken voor partijpolitieke activiteiten.

Overige berichten