fbpx

Jeugdambassadeur Matai Zamuël over incident met docent: Hij kwam met zijn kruis tegen mij aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Op Facebook circuleert er momenteel een filmpje van de Surinaamse student tevens Caricom Jeugdambassadeur Matai Zamuël (links op de foto), waar hij in een dispuut is met een docent.

Op de beelden is te zien hoe een heftige discussie tussen docent en student zich voltrekt.

Volgens Zamuël is dat het gevolg geweest van seksuele intimidatie door de docent aan zijn adres. De docent zou met zijn kruis tegen Zamuël zijn aangekomen. Hiervan heeft hij melding gemaakt bij verschillende ministeries en instanties.

Zamuël heeft het gevoel niet dat het onderzoek serieus genomen wordt. Zo zou een aangifte zijn geweigerd en is er niets gedaan met eerdere meldingen.

De meningen over het gedrag van Zamuel zijn verdeeld. Hoewel sommigen van mening zijn dat de student het recht heeft om voor zichzelf op te komen, kunnen anderen zijn gedrag niet goedpraten.

OOK INTERESSANT
Vissers gaan elkaar te lijf met kapmessen en houwers

“Ik vraag mij af of Matai weet dat hij een jeugdambassadeur is van Suriname. Dit gedrag moet worden afgestraft. Matai is een werkarm van het ministerie van Jeugdzaken. Ik veroordeel en verwerp dit gedrag”.

“Er is totaal geen respect voor de leerkracht getoond. In mijn optiek moet Matai per direct worden bedankt als jeugdambassadeur of de eer aan zichzelf houden”, schrijft de jonge opkomende politicus Livio Aminta.

Foto: De twee pas geïnstalleerde jeugdambassadeurs Matai Zamuël en Fay King.