fbpx

Jeugd belangrijke factor voor succes Suriname en de CARICOM

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft in het kader van de start van het nieuwe schooljaar, jongeren gemotiveerd bij de bijeenkomst van stichting Surinamese United Youth Organization (SUYO).

Het staatshoofd heeft leerlingen en jongeren in het weekend toegesproken en hen gemotiveerd. Ook in zijn rol als CARICOM-voorzitter heeft hij de jongeren opgeroepen om goede studiekeuzes te maken, daar er regionaal nog veel potentie is.

De president identificeerde de jeugd dan ook als een van de belangrijkste factoren voor het succes van Suriname en de CARICOM.

BEKIJK OOK
Joël Martinus alias ‘Money Hond’ en ‘Bordo‘ nu op lijst Interpol

Door de vondst van olie en gas voor de Surinaamse kustvlakte, zal er bij zowel de exploratie als exploitatie hiervan, een grote behoefte aan technisch geschoolde krachten nodig zijn en daarop moeten we als land kunnen inspelen.

“Onderwijs is van eminent belang voor de ontwikkeling van het land, maar in het bijzonder van jezelf. Zonder onderwijs kom je moeilijk ergens terecht. Het werken aan jouw toekomst heb je voor een wezenlijk deel in eigen handen”, aldus de president.