fbpx

‘Javaanse’ dame veroorzaakt grote rel omdat haar moeder liegt over haar biologische vader

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een tienermeisje uit de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft een grote rel veroorzaakt binnen haar familie nu zij erachter is gekomen dat haar biologische vader geen Javaan blijkt te zijn.

Het 19- jarig kind leefde sinds haar jongere jaren in de veronderstelling dat ze een volbloed Javaanse was en vertelde dat ook aan een ieder die haar daarover vroeg.

Hoewel haar uiterlijke kenmerken soms twijfels opriepen, bleef haar alleenstaande moeder volhouden dat haar verwekker -die ze nooit heeft leren kennen- een Javaanse man is.

De vriend van de tienerdame bleef echter aandringen en vroeg zijn vriendin om beter na te gaan of de afkomstinsformatie die ze van haar ouder heeft gekregen wel klopt.

GFC Nieuws verneemt van Jennifer Atmo van het KIVC dat het meisje na lang aandringen te horen heeft gekregen dat haar vader een licht getinte Hindostaanse oudere heer is uit Nederland.

BEKIJK OOK
Voorheen vrolijke man (40) uit Zoetermeer zegt erg ongelukkig te zijn geworden na narcose

Hij is intussen al overleden.

De man was in de periode van het verwekken op vakantie in Suriname en had de moeder van het kind kort daarvoor in het bekendste hotel van het land ontmoet.

De moeder heeft ook haar eigen ouders al die tijd voorgehouden dat de vader van het kind haar toenmalige Javaanse vriend is.

Nu bijkans twee decennia later blijkt dat helemaal niet te kloppen.

De tiener heeft er veel moeite mee dat ze jarenlang door haar moeder voor de gek is gehouden en krijgt psychologische begeleiding van het KIVC.

Het slachtoffer woont voorlopig bij een tante van haar en wenst voorlopig geen contact met haar ma.

Foto ter illustratie.