fbpx

Is een peperdure brug over de Marowijnerivier nodig terwijl onze straten er zo beroerd aan toe zijn?

INGEZONDEN– Suriname is een arm land. Als wij de cijfers mogen geloven staan wij op de rand van bankroet. Is het dan noodzakelijk dat wij een peperdure brug gaan bouwen over de Marowijnerivier terwijl de infrastructuur in Paramaribo en onze ziekenhuizen er zo beroerd aan toe is?

Het is begrijpelijk dat een directe wegverbinding met Frans- Guyana enorm veel voordelen kan meebrengen voor de toerismesector en daarmee de Surinaamse economie Ook voor onze burgers met meer financieel vermogen en anderen die in staat zijn om euro’s aan te schaffen zou het ideaal zijn om makkelijker op vakantie te gaan naar ons buurland.

Op dat vlak heeft de regering een sterk punt.Maar anderzijds is er in ons land sprake van een gebrek aan liquide middelen en verdienen andere projecten veel meer prioriteit.

Ons wegennet is er belabberd aan toe. Anno 2021 zijn een heleboel straten bovendien nog steeds niet geasfalteerd.

De overheid is niet eens in staat om de bermen op kruispunten structureel schoon te houden ter bevordering van de verkeersveiligheid. Zou het geld niet liever voor dergelijke projecten kunnen worden gebruikt?

OOK INTERESSANT
"Verdachten Pikin Saron geëxecuteerd"

Ook onze gezondheidszorg verkeert momenteel niet in een sterke fase. Er is een gebrek aan moderne apparatuur, medicijnen en er valt nog heel veel werk te verzetten voor wat betreft het beter opleiden van het zorgpersoneel.

Een ander pijnpunt is de armoede en grote werkloosheid in Suriname.

Zouden de vele miljoenen niet beter ingezet kunnen worden om bedrijven te ondersteunen zodat wij op een gegeven moment grootschalig kunnen gaan produceren en ook exporteren?

Dit zou niet alleen structureel meer geld in de staatskist brengen, ook de werkgelegenheid zou daarmee worden gestimuleerd.

Resumerend: er zijn in dit stadium een heleboel andere projecten die veel belangrijker zijn dan de bouw van een peperdure brug over de Marowijnerivier.

Foto: Hari Panicker

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname is een onderontwikkeld land en zal dat voorlopig ook blijven