fbpx

Suriname is een onderontwikkeld land en zal dat voorlopig ook blijven

INGEZONDEN- Suriname is een onderontwikkeld land en zal dat helaas de komende decennia ook blijven.

De belangrijkste oorzaak hiervan is het luie volk dat blijft vastzitten in verkeerde gedachtegangen en weigert zich beter te ontwikkelen.

Het vastgeroest blijven in totaal verkeerde stellingen of theorieën komt steeds vaker voor.

Het merendeel van ons is te lamlendig om open te staan voor voortschrijdende inzichten en daarin ook mee te gaan.

Ze kiezen voor de gemakkelijke luie weg: het onontwikkeld/primitief/dom blijven denken en handelen. Alles wat een dwaas beweert maar voor zoete koek inslikken!

Een kwaal van veel landgenoten is het elkaar maar napraten zonder zaken zelf eerst goed uit te zoeken. Zo zie je vaak op sociale media de meest belachelijke opmerkingen langskomen die op pregnante wijze deze kortzichtigheid  illustreren.

Zo zijn er een paar vaak voorkomende stellingen van deze onwetenden op sociale media die ik deze week weer tegenkwam- naar aanleiding van een bericht over de gevaren die koken op hout kunnen opleveren- die maar niet uit hun gedachtesystemen kunnen worden verwijderd.

Personen plaatsen op de Facebook – page van deze nieuwssite zoveel onzinnige stellingen, waarin velen jammer genoeg meegaan.

Ze zijn te lui om hun gezond verstand te gebruiken en nemen domme redeneringen over:
Mijn oma is 80 jaar oud geworden en heeft altijd op hout gekookt.
Al mijn voorouders hebben op hout gekookt en ze zijn niet vroegtijdig dood gegaan. 

Hun conclusie: koken op hout is dus niet schadelijk en als wetenschappers beweren dat het zo is, dan is dat dus alleen maar nonsens! Want hun oma’s zijn 80 jaar oud geworden ondanks ze op hout hebben gekookt!

BEKIJK OOK
Inheemse historie mag niet ontbreken bij Suriname Museum

Deze stupide redeneringenmethodiek wordt helaas weer overgenomen door anderen.

Als deze persoon even de moeite hadden genomen om uit te zoeken hoe dat vroeger werkelijk was, hadden ze deze zeer domme conclusie niet getrokken.

Feiten: de meeste mensen in de 17e, 18e, 19e en ook 20e eeuw werden heel vaak niet ouder dan 55- 60 jaar. Een veel geringer aantal in vergelijking met heden haalden de leeftijd van 80 jaar en ouder.

Het was dus een uitzondering dat een oma of overgrootmoeder in de 19e eeuw heel oud werd. De meerderheid was al veel eerder dood. Je mag dus geen conclusies trekken uit het feit dat enkele oma’s lang zijn blijven leven!

Een zeer groot deel van de kinderen die vroeger werden geboren kwam ook vroegtijdig te overlijden, meestal voor hun 20e levensjaar! Mensen behalen tegenwoordig steeds hogere leeftijden, mede door voortschrijdende inzichten.

Mijn advies aan de kortzichtige commentators is om eerst beter research te doen alvorens onzinnigheden te verkondigen. Verspreidt niet zomaar onzin op basis van kort door de bocht redeneren want zo blijven wij in een negatieve vicieuze cirkel.

Foto: Jorge Rojas

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Dress to impress