fbpx

Iraanse man, 27, doodgeschoten voor vieren WK-exit team

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Iraanse man werd doodgeschoten door veiligheidstroepen nadat het nationale team van Iran verloor van de VS en uitgeschakeld is voor verdere deelname aan het WK.

De 27-jarige Mehran Samak werd doodgeschoten nadat hij met zijn autotoeter had getoeterd in Bandar Anzali, een stad aan de kust van de Kaspische Zee, ten noordwesten van Teheran, volgens mensenrechtenactivisten.

Samak “werd direct aangevallen en in het hoofd geschoten door veiligheidstroepen … na de nederlaag van het nationale team tegen Amerika”, aldus de in Oslo gevestigde groep Iran Human Rights (IHR).

In een buitengewone wending onthulde de Iraanse internationale middenvelder Saeid Ezatolahi, die in de Amerikaanse wedstrijd speelde en uit Bandar Anzali komt, dat hij Samak kende en een foto van hen samen in een jeugdvoetbalteam plaatste.

BEKIJK OOK
Agenten aangeklaagd voor moord in Memphis na overreden man

“Na het bittere verlies van gisteravond heeft het nieuws van je overlijden mijn hart in brand gestoken”, zei Ezatolahi op Instagram, die Samak omschreef als een “jeugdteamgenoot”.

Hij gaf geen commentaar op de omstandigheden van de dood van zijn vriend, maar zei: “Op een dag zullen de maskers vallen, de waarheid zal worden blootgelegd.”

Hij voegde eraan toe: “Dit is niet wat onze jeugd verdient. Dit is niet wat onze natie verdient.”

Veel Iraniërs hadden geweigerd het nationale team te steunen en na de wedstrijd op dinsdagavond toonden beelden op sociale media menigten die juichten en vuurwerk afstaken.