Interim Managementteam neemt leiding Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname over

bbs beveiliging en bijstanddiens

GFC NIEUWSREDACTIE – Op het hoofdkantoor van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) heeft een belangrijke verandering plaatsgevonden.

Onder het gezag van minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, is de leiding van de BBS overgedragen aan een Interim Managementteam (IMT).

De BBS, eerder waargenomen door Jersey Purperhart, die in september 2022 bevorderd werd tot Beveiligingsinspecteur 1e klasse, werd geconfronteerd met uitdagingen die de minister niet kon negeren.

De minister, bijgestaan door de directeur Operationele Diensten Patrick Campagne, gaf aan dat hij ontevreden was over de gang van zaken binnen de BBS. Dit leidde tot het besluit om een IMT aan te stellen.

Details werden niet onthuld, aangezien er al diepgaande gesprekken hadden plaatsgevonden met Purperhart en vertegenwoordigers.

Het IMT heeft als taak om de organisatie te herstructureren, de opleidingen te verbeteren, doorstromingsmogelijkheden te bieden en meerwaarde aan de dienst toe te voegen.

Voorzitter Floyd Mettendaf benadrukt dat dit een uitdaging is, maar hij en zijn team zijn vastbesloten om de gestelde doelen te bereiken.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

Het IMT bestaat uit Floyd Mettendaf, Marc Karg, Patricia Meulenhof, Helga Triesie, Bieswanath Somai en Miguel Abili, met de steun van bondsvoorzitter Guillaume Coulor.