fbpx

Interim-managementteam KPS doet verslag aan president

GFC NIEUWSREDACTIE- Het eerder dit jaar door de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi ingestelde interim-managementteam (IMT) bij het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zijn tussentijds verslag gedaan aan het staatshoofd.

Tijdens een overlegmoment op het Kabinet van de President heeft de president zich zo omstandig mogelijk laten informeren omtrent de stand van zaken met betrekking tot het reorganisatietraject van het KPS.

De ontmoeting op het kabinet vond plaats op uitnodiging van het staatshoofd. Tijdens het overleg waren naast de IMT-leden onder meer minister Kenneth Amoksi en directeur Sharma Lakhisaran van Justitie en Politie (JusPol), de beleidsadviseur en leden van het adviesteam van de bewindsman aanwezig.

BEKIJK OOK
Korps Politie Suriname betreurt opstootje tussen betogers en agenten

Behalve de reorganisatie van het korps, zijn ook de knelpunten waarmee het politieapparaat kampt, aan de orde gekomen. Het IMT is ook ingegaan op het criminaliteitsvraagstuk, de aanpak en resultaten daarvan.

Ook de interne bedrijfsvoering is onderdeel van bespreking geweest. Het interim-managementteam, dat vanaf februari dit jaar aanzit, werkt ook aan Meerjarenbeleidsplan. Hiervoor is er eerder een werkgroep geïnstalleerd.