fbpx

Inter-Guyanese spelen: Suriname volleybalkampioen

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname is in beide categorieën volleybalkampioen geworden bij de voortzetting van dit onderdeel in de Cliff Anderson sporthal in Georgetown, Guyana.

De meisjes versloegen hun leeftijdsgenoten op zaterdag voor de 2e keer met 3 – 0 ( 25 – 9/25 – 10/ 25 – 21). Hoofdcoach Claudius Straal had wat meer tegenstand verwacht van de tegenstander, maar is blij dat deze meisjes de gelegenheid hebben gehad om te spelen. Het vormt sowieso een basis voor een andere internationaal meetmoment.

Bij de jongens was het hetzelfde spelbeeld als de vorige wedstrijd, echter was de ploeg beter uitgerust dan de eerste wedstrijd volgens de hoofdcoach. De korte rust van donderdag op vrijdag had de jongens parten gespeeld. Vandaag werd gewonnen met 3 – 0 ( 25 – 21/ 25 – 20/ 25 – 21).

Minister Gracia Emanuel van Sport die persoonlijk de verrichtingen van de scholieren volgt, is tevreden over de geleverde prestaties. Dit is waarvoor de overheid in casu haar ministerie zich in de afgelopen maanden heeft ingezet.

Suriname was met badminton de betere over Guyana in deze tweelandenontmoeting. De eerste ontmoeting werd een 5 – 0 overwinning voor de onzen.

Op de eerste zwemdag vergaarde Guyana de meeste punten. Suriname veroverde in totaal 3x goud, 7x zilver en 5x brons. De gouden medailles waren voor Amayra Macrooy op de 200m Individuele wisselslag in een tijd van 2.51.56 min. Sean Lioe A Njie op de 100m borst in een tijd van 1.17.12 en Ferranto Stuger op de 50m vlinderslag in een tijd van 26.52 sec.

Het was overigens ook een goede dag voor de tennisselectie die dit onderdeel won van Guyana. In totaal zijn 18 partijen, 12 singles en 6 doubles, gespeeld waarvan Suriname 11 won en Guyana 7. Tennis is nieuw in de Inter-Guyanese Spelen en de U19 jongens en meisjes hebben een goed debuut gemaakt.

BEKIJK OOK
VIDS vraagt voor de derde keer Wet Domeingrond aan te houden

De voetbalmeisjes hebben ook hun tweede wedstrijd verloren tegen Guyana. Was het gisteren een 2 – 1 verlies, gisteren kwam Suriname niet eens tot scoren. Op het veld in het Leonora atletiek stadion werd het 2 – 0 voor de gastvrouwen. Suriname verliest dus op dit onderdeel. Het enig doelpunt van ons kwam van Saveira Gallant.

Ook geen prijzen voor de tafeltennisers van Suriname. Het was verwachtbaar dat de vrij jonge deelnemers het zouden afleggen tegen het sterke Guyana. Het is een goed meetmoment geweest voor de voor het grootse deel uit Nickerie afkomstige spelers.

Er was een overtuigende winst voor de basketbalmeisjes tegen Frans Guyana. Een dag eerder werd Guyana met 103 – 61 verslagen, vandaag wonnen de meisjes 63 – 41 van de oosterburen en werden zodoende kampioen op dit onderdeel. De jongens daarentegen hebbben eergisteren een eerste stap gemaakt in die richting door Frans Guyana met 73 – 56 te winnen. De laatste wedstrijd is zondag tegen gastland Guyana.

Bij het onderdeel atletiek vielen de tweede dag minder medailles voor Suriname. Een zilveren medaille voor Ja -ie van Hetten bij Verspringen (6.16m), brons voor Allanix Brei (800m/ 2.42.94 min), Davienta Djoe (Speerwerpen/ 12.42m) en Nathan Maes (400m/ 53.79 sec). Overigens won Guyana overall en eindigde Frans Guyana op de tweede plaats.

Het is goed te vermelden dat de volleybalkampioenen en de meisjes basketbalkampioen persoonlijk gefeliciteerd zijn door de ambassadeur van Suriname in Guyana, Lisette Blankendal.

Zondag is de laatste wedstrijddag van deze Spelen en wordt het afgesloten met de sluitingsceremonie.