Instituut Nationale Sportselecties maakt doorstart

GFC NIEUWSREDACTIE- Om het sportbeleid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) verder te ondersteunen zijn er overheidsstichtingen in het leven geroepen.

Deze stichtingen opereren onafhankelijk, doch binnen het algemeen vastgesteld sportkader waaronder NIS, werkgroep “Exploitatie Overheids Sportaccommodaties” en het Instituut Nationale Sportselecties (INS).

Dit zegt Gordon Touw Ngie Tjouw directeur Sportzaken tijdens de installatie van het INS managementteam. Dit heugelijk feit vond plaats op 16 maart op het Kabinet van de Vicepresident.

Touw Ngie Tjouw geeft aan dat INS het topsporttraject voor de komende periode duidelijk kenbaar gemaakt zal worden. Via INS is er daarom nu een goede communicatie met het directoraat sportzaken, Interne Controle en het Surinaams Olympisch Comite (SOC).

“Dit is nodig, omdat een van de belangrijkste speerpunten van INS is om een transparant subsidiebeleid uit te voeren, waarbij wij samen gaan optrekken met de nodige sportorganisaties zoals het SOC, Staatsolie Sportfonds, andere bedrijven en overige stakeholders, om zuinig en effectief de operationele kosten van regionale en internationale evenementen en trainingen, maar ook carrièreplanning van topsporters financieel helpen dragen, waar nodig en waar mogelijk met de beschikbare middelen”.

Volgens Macy Slijngard hoofd managementteam INS, is er sinds het aantreden van minister Gracia Emanuël en directeur Gordon Touw Ngie Tjouw, specifiek beleid ontwikkeld om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het INS in de nieuwe opzet zal zoals het regeringsbeleid dat voorschrijft vooral transparantie hoog in haar vaandel dragen.

Als faciliterende dienstverlenende instituut gaan we een pakket aan maatregelen en diensten kunnen aanbieden om alle Topsporters te begeleiden in hun traject op jacht naar eremetaal op wereldtoernooien.

De nadruk hierbij is dat het INS niet alleen sporttechnische assistentie gaat verlenen aan topsporters, maar ook alles daaromheen, zoals onder anderen fysiotherapie, medische onderzoeken voorbeeld Dexa scan, voedingsdeskundigen, psycho en sociale begeleiding. Belangrijk is ook de administratieve ondersteuning die de topsporters vaak genoeg nodig hebben.

In het managementteam van INS zitten verder Tosh van Dijk, Yves Vlijter, Zavianna Amat-Agoes, Jefferey Redjodikromo, Xhosa Trustfull en Marciano Tsang.

BEKIJK OOK: Onze sporters verdienen beter

Overige berichten