fbpx

Onze sporters verdienen beter

INGEZONDENNiet alleen als er succes geboekt wordt, moeten wij onze sporters in de spotlight plaatsen.

Een van onze Surinaamse helden, de sportambassadeur en topsporter Miquel van Assen, heeft in een emotionele video op social media zijn noodkreet geuit en dat kunnen we niet negeren.

Suriname, en met name, de Surinaamse regering, moet meer waardering hebben voor onze sporters. Het is gewoon schandalig hoe er wordt omgegaan met topsporters en anderen die het land vertegenwoordigen.

Deze helden moeten we eren, waarderen en ondersteunen. Waar blijft de steun vanuit de overheid en het bedrijfsleven?

Uiteindelijk kiezen de sporters ervoor om te gaan waar ze wel gewaardeerd en gerespecteerd worden. Dan worden ze al gauw uitgemaakt voor landverrader, maar het kan niet worden geaccepteerd dat onze sporters honger lijden.

Het is al zo vaak gezegd: Surinaamse sporters worden niet gewaardeerd en uit teleurstelling geven zij er de brui aan, terwijl door hen in te zetten sporttalent (beter) ontwikkeld kan worden.

OOK INTERESSANT
10-vrouw-tellende Indiase dansgroep naar Suriname

Marowijne, het geboortedistrict van succesatleet Miquel van Assen, verdient meer aandacht omdat veel jonge sporters uit dat district op hun niveau uitblinken.

Van Assen is atleet gespecialiseerd in het hink-stap-springen. Hij won de gouden medaille op de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen 2017. Daarnaast won hij meerdere medailles in wedstrijden voor leeftijdsgroepen, waaronder het goud op de Olympische Jeugd Olympische Spelen van 2014.

U kunt Miguel ook steunen:
DSB:
Giro 3620794 SRD
Sav 3620808 USD

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]

BEKIJK OOK: Zwarte mensen in Suriname krijgen minder maandsalaris dan witte en gele mensen