fbpx

Stop onmiddellijk met de schadelijke lockdown in Suriname en laat ons weer vrij!

INGEZONDEN- Honderdduizenden mensen lijden in Suriname onder de lockdown maatregelen die zonder de juiste onderbouwing zijn genomen.

Het verplicht sluiten en beperken van bedrijven in diverse branches en scholen hebben catastrofale gevolgen voor de samenleving. Canadees onderzoek wijst uit dat het effect van lockdowns 10 keer meer negatieve effecten met zich mee brengt dan positieve. Wij moeten per direct stoppen met het beperken en het opsluiten van onschuldige mensen die totaal geen risico lopen.

Inmiddels weten we dat het virus, en gelukkig maar, alleen gevaarlijk is voor een zeer klein deel van de bevolking. Mensen die onderliggende klachten hebben en die op leeftijd zijn. De meeste mensen hebben dus niets te vrezen.

Het effect van de lockdown heeft ook op kinderen en studenten een desastreus effect; een studie in de British Medical Journal toont aan dat het sluiten van scholen op alle niveaus, in combinatie met de mondkapjesplicht, quarantaine, 1,5 meter regel zelf zou kunnen leiden tot een hoger sterftecijfer en zeer schadelijk is voor kinderen. Studenten kunnen al maanden niet normaal les volgen.

De gevolgen van een lockdown zijn niet alleen een leerachterstand, maar ook eenzaamheid, obesitas, depressie, huiselijk geweld, slaapproblemen en in extreme gevallen zelfmoord. Kinderen zijn overigens ook niet gevoeliger voor de Britse variant.

Een zeer groot aantal ondernemers zit op het randje van de afgrond en moeten hun personeel noodgedwongen ontslaan. De economie krijgt rake klappen te verwerken en volgens experts zal het nog jaren duren voordat de economie herstelt.

Het middel mag nooit erger zijn dan de kwaal en om die reden zouden wij moeten concluderen dat het ongegrond is om gezonde mensen onder de 65 jaar maandenlang te gijzelen met draconische en oorlogse maatregelen als een avondklok en hen zelfs het hele weekend in huis gevangen te houden!

BEKIJK OOK
Santokhi en Brunswijk: Nationale ontwikkelingsinspanningen voor gezondmaking Surinaamse economie gaan in alle rust en eenheid voort

Ook de WHO adviseert tegen lockdowns als primair middel. “Het enige moment dat een lockdown te rechtvaardigen is, is om tijd te winnen zodat je kunt reorganiseren, maar wij adviseren in het algemeen tegen lockdowns”, meldt de WHO.
De meest strenge lockdown van Europa (Ierland) die tot december gold heeft geen effect gehad op de verspreiding van het virus.

Sommige mensen zitten zelfs al maanden thuis. Onze vrijheid is binnen een korte tijd afgenomen op basis van positieve PCR testen waarvan de betrouwbaarheid nog niet helemaal duidelijk is, maar waarop de maatregelen wel worden gebaseerd.

Hoe kan het dat wij in Suriname al bijna een jaar in een lockdown zitten maar de IC- capaciteit niet extreem hebben opgeschaald, en in plaats daarvan steeds maar zijn blijven hangen in een schadelijke lockdown? Als we 10 maanden geleden waren begonnen met het opleiden van IC-personeel, of desnoods buitenlands personeel hadden ingehuurd waren we nu al stukken verder.

Gezien het feit dat gezonde mensen onder de 65 niet of nauwelijks wat merken van het virus, stoppen we wat mij en wat vele andere kritische Surinamers betreft per direct met de lockdown en zorgen we dat ouderen en zwakkeren beschermd worden! Daarvoor zijn voldoende andere oplossingen die niet schadelijk zijn voor de samenleving.

Ricardo

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: In Suriname wil men het niet hebben maar in Nederland wordt ervoor ‘gevochten’