fbpx

In Suriname wil men het niet hebben maar in Nederland wordt ervoor ‘gevochten’

INGEZONDEN- In Suriname willen sommigen er helemaal niets van weten. Maar in Nederland wordt er momenteel juist door zovelen voor ‘gevochten’.

Wat een schril contrast!

Huisartsen, leerkrachten, ouderen, welzijnswerkers en nog veel meer groepen in Holland eisen om zo snel mogelijk gevaccineerd te worden met de nieuwe COVID- vaccins. Hoe sneller, des te beter! Veel personen daar zijn zelfs boos omdat ze vinden dat anderen onterecht voorrang krijgen bij het prikken.

Maar als je de opmerkingen op de Surinaamse sociale media volgt, krijg je al heel gauw de indruk dat een groot deel van onze mensen pertinent weigert zich te laten inenten. Ettelijke van hen worden zelfs boos als het onderwerp alleen maar aangehaald wordt.

“Geen spuitje voor mij! No way, ik ben niet gek!”, lees ik vaak genoeg.

Dat de prikbereidheid in Suriname zoveel lager lijkt in vergelijking met Nederland en andere hoogontwikkelde landen zegt toch wel iets.

Kan het zo zijn dat personen in Suriname ontvankelijker zijn om zeer discutabele informatie sneller te geloven zonder die eerst grondig te analyseren? Het heeft er alles van dat dit helaas wel het geval is.

BEKIJK OOK
Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij dient motie in bij parlement

Men is in Suriname jammer genoeg eerder geneigd om samenzweringsverhalen van enkele onbekenden of buitenbeentjes op het net te geloven. Officiële informatie van ervaren medische specialisten/artsen die tientallen jaren hebben gestudeerd en hebben gewerkt wordt eerder gewantrouwd.

Maar frappant genoeg zijn het dezelfde mensen die met alle spoed naar het ziekenhuis of de huisarts gaan wanneer zij, hun kinderen of andere familieleden medische hulp nodig hebben. Dan leggen ze wel hun leven volledig in handen van dezelfde medici die ze zo mistrouwen. Hoe inconsequent en absurd is dat?

Het is jammer dat een deel personen weigert het gezond verstand te laten prevaleren.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname is een onderontwikkeld land en zal dat voorlopig ook blijven