Inca’s offerden zorgvuldig geselecteerde kinderen aan hun goden, blijkt uit studie

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Internationaal team van archeologen heeft enkele geheimen ontdekt van menselijke offers die door Inca’s werden gebracht tijdens religieuze ceremoniën meer dan 500 jaar geleden, blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in Archaeological and Anthropological Sciences.

Kinderen werden vanuit alle hoeken van het Inca Rijk speciaal geselecteerd, want alleen ‘perfecte’ mensen waren goed genoeg voor die taak. De kinderen waren volgens hen uitverkoren om boodschappen over te brengen aan de goden.

Uitverkoren kinderen werden naar de hoofdstad Cusco gebracht waar zij onderdeel waren van grote feesten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Uitgehongerde man plande inbraak voor een beter bestaan in de cel

Om de goden te eren, werden de hoofden van kinderen met touwen en doeken strak ingebonden om zo de schedel in de vorm van een berg te krijgen. Op de top van een berg waren de goden namelijk het dichtst bij de aarde. Als eerbetoon misvormden de Inca’s daarom hun schedels.

Aan het einde van het feest werden deze kinderen naar hoge bergtoppen gebracht, soms duizenden kilometers van Cusco, waar zij op de top werden geplaatst om te vriezen. Eenmaal gestorven werden zij in het dal begraven omringd door waardevolle objecten.

De offers waren bedoeld als eerbetoon aan de goden en om boodschappen van de mensen over te brengen, maar ook om de banden met verslagen volken te versterken, aangezien het een eer was wanneer een kind verkozen werd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kleinkinderen zullen ’30 jaar oud blijven’ en honderden jaren kunnen leven

Archeologen hebben na langdurig onderzoek op drie mummies, die in 1999 op de ruim 6700 meter hoge Argentijnse vulkaan Llullaillaco gevonden zijn, geconcludeerd dat de kinderen gedrogeerd waren.

De kinderen waren onder invloed van cocaplanten en alcohol voordat de Inca’s hen offerden. Het onderzoek wees uit dat de kinderen een jaar voor hun dood steeds meer drugs kregen toegediend en dat ook hun voedsel steeds luxer werd.

Alles wijst er volgens de onderzoekers op dat kinderen een jaar voor hun dood werden voorbereid op het offer.

Overige berichten